Άρθρο: "Η πραγματική αλήθεια για τα ομόλογα"

Άρθρο: "Η πραγματική αλήθεια για τα ομόλογα"

Άρθρο στην εφημερίδα "Σήμερα στη Θεσσαλονίκη"

Πίσω από τις γραμμές στην υπόθεση των ομολόγων, με μια πιο προσεκτική ανάλυση και ανάγνωση, κρύβεται όλη η αλήθεια για τα δεδομένα στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Από τη μία βρίσκεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία αποκάλυψε το θέμα, το έστειλε άμεσα στην δικαιοσύνη και περιμένει το πόρισμά της ώστε να αποδώσει ευθύνες αν τελικά διαπιστωθούν όσο ψηλά αυτές και αν εντοπιστούν.

Παράλληλα η νέα διακυβέρνηση προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη δημιουργία του νέου θεσμικού πλαισίου αξιοποίησης των αποθεματικών των ταμείων ενώ σταδιακά, όπως αποτυπώθηκε και στην περίπτωση του δημοσιογραφικού ασφαλιστικού ταμείου ΤΣΠΕΑΘ, τα χρήματα επιστρέφουν με διόλου ευκαταφρόνητο όφελος στα ταμεία και τους ασφαλισμένους.
Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται η αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ που αν και εθελοτυφλεί μπροστά στις ευθύνες του για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999-2000 που οδήγησε 1.5 εκατομμύριο Έλληνες στην απώλεια των οικονομιών μιας ζωής, επιχειρεί να αξιοποιήσει την υπόθεση μικροπολιτικά. Πίσω από την υπόθεση, την οποία η κυβέρνηση διαχειρίζεται βάσει της πολιτικής της επιλογής ‘'όλα στο φως'' και ΄''τιμωρία των υπευθύνων'' αντί της τακτικής της ‘'συγκάλυψης'' των προηγούμενων, βρήκε έδαφος υλοποίησης της στρατηγικής του που θέλει την πολιτική όξυνση και πόλωση. Στόχος του να κρύψει την ένδεια πολιτικών προτάσεων, να συγκαλύψει τις εσωτερικές έριδες και διαφωνίες και να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο ώστε να κλείσει όσο μπορεί την ψαλίδα με τη ΝΔ και στις εθνικές εκλογές να υποστεί μια όσο το δυνατόν μικρότερη ήττα, ώστε ο Γιώργος Παπανδρέου να μπορέσει να διαχειριστεί την επόμενη ημέρα. Για αυτό και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο που διαθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί με ανεύθυνες και ανυπόστατες ‘'κορώνες'' και ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις εις βάρος του πρωθυπουργού, επιχειρεί να κρατήσει το θέμα στην επικαιρότητα ώστε και ο ίδιος να ‘'κρατηθεί'' στο πολιτικό και εσωκομματικό σκηνικό.
Όπως, όμως, δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, εξακολουθεί να βλέπει τις πλάτες των πολιτών γυρισμένες, όπως και του ίδιου του Κώστα Καραμανλή που προηγείται μακράν σε ότι αφορά το ποιον εμπιστεύεται περισσότερο η κοινωνία για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Ουδείς αμφιβάλει πως προβλήματα υπάρχουν, ουδείς επιχειρεί να κρύψει ευθύνες που πιθανόν κρύβονται πίσω από την υπόθεση. Όμως η κοινωνία επικροτεί αυτούς που αποκαλύπτουν, δεν συγκαλύπτουν και τιμωρούν. Και αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Και η κοινωνία παράλληλα γυρνάει την πλάτη σε όσους για χρόνια έλεγαν ψέματα, δεν αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους, επιτίθενται σε θεσμούς και δικαιοσύνη, για να βρουν σωσίβια πολιτικής επιβίωσης. Και αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.